gärdsgård.jpeg-for-web-smallÖppettider

Ni är hjärtligt välkomna att besöka fäboden, men:
Bastberget är inget Skansen, vi har inget inträde, inga öppettider och ingen parkeringsavgift. Vi bor i Bastberget på somrarna i egna privata hus. Allemansrätten gäller här precis som i resten av Sverige. Respektera privata gårdar.

Om ni vill titta på mjölkningen så är morgonmjölkningen runt sju på morgonen och eftermiddagsmjölkningen är omkring kl 17. Korna brukar vi ta in efter tre i fejset.

Produkttillverkningen görs på olika sätt vid olika tider av familjerna som delar på korna under sommaren. Därför behöver Du fråga den som just då har korna vad som som finns.

Parkering

Parkeringsplatser finns vid majstången, är det fullt där så försök hitta plats efter vägen. Det är mest vid midsommar som det kan bli lite fullt.

DSCN0094.JPG-for-web-small

Mat eller fika

Det finns inget kafé i buan. Annars ta gärna med er picknickkorgen. Det finns några bord med bänkar vid majstången att sitta vid, om ni inte sätter er ner i gröngräset. Det finns även lite bänkar och bord på vägen upp till berget.

Får barnen leka med korna?

Nej! Inte vuxna heller. Kor kan stångas. Korna är inte vana med människor, vi lånar de bara över sommaren från en bonde som har automatmjölkning.

Kalvarna i kalvhagen kan kanske klappas utifrån gärdesgården om de har hunnit blivit tama nog.

 

Kommentera

Stäng meny